Writer’s Block Wednesday: Denk als je interieur

Voor wie mij volgt op Instagram is het bekend: elke woensdag is Writer’s Block Wednesday met een tip tegen de writer’s block. Op de blog elke week een overzichtelijkere versie voor de social media gebruiker die liever verder scrolt, dan bij de post blijft hangen om de lange beschrijving te lezen. De oplossing van vandaag is overal om je heen: je interieur.

Stappenplan:

Om uit je writer’s block te komen is het belangrijk om allereerst uit het verhaal te komen dat je nu aan het schrijven bent. Even iets totaal anders zal je goed doen!

1. Kijk om je heen
Bekijk je bank, het plantje in de vensterbank, het fotolijstje op je bureau of het glas waar je zojuist uit gedronken hebt.

2. Kies een voorwerp
Het maakt niet zoveel uit welke. De eerste die je zag, of misschien juist dat ene onderzettertje dat je eigenlijk al een jaar kwijt was en nu ineens ziet liggen.

3. Geef dit voorwerp menselijke gedachten
Wat heeft dit voorwerp allemaal gezien waar de buitenwereld geen weet van heeft? Zijn dat je gekke ochtenddansjes of is dat je spectaculaire zangtalent?

4. Geef ze hier een mening over
Hoe zouden ze denken over die dagelijkse gebeurtenissen? Schrijf een verhaaltje over de gedachten en belevenissen van één van jouw meubels.

Perfectie is niet nodig, het feit dat je weer schrijft, helpt jou uit je writer’s block!

Let op: het resultaat kan een beetje lachwekkend zijn. Laat je me weten of het is gelukt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *