fbpx

Schrijfcursus

Mijn boek in vijf dagen

Voor verhalende schrijvers (denk aan fictie of een biografie)

De volgende ronde start januari 2024

Herken je dit:

– Droom jij al jaren van je eigen boek, maar komt het er maar steeds niet van?
– Weet je ook eigenlijk niet zo goed hoe je moet beginnen?
– Ben jij gefrustreerd omdat het schrijven maar niet zo gaat als je eigenlijk zou willen?
– Begin je wel, maar loop je halverwege vast?
– Heb jij geen focus en zijn de dagen voorbij voor jij een letter op papier hebt kunnen zetten?

Dan gaat mijn cursus je helpen:

– Jij weet straks precies hoe je een goed boek schrijft;
– Jij leert personages bouwen waar je lezer van gaat houden (of juist niet);
– Jij ontdekt hoe je niet alleen begint, maar je boek ook af maakt;
– Jij leert hoe je de juiste hoeveelheid spanning in je verhaal bouwt;
– Daarnaast connect je met andere schrijvers en doet zo waardevolle connecties op.

Dit leer je:

Het bouwen van een mooie verhaallijn.

Personages bouwen waar je als lezer van gaat houden (of juist niet).

Spanning in je verhaal brengen.

Dé formule die ervoor zorgt dat je dit boek nu ook echt af maakt.

Deze cursus volg je via Instagram op een besloten account voor 45,-.

Ervaringen

5/5
Ik droom al heel lang van het schrijven van mijn boek en was al begonnen met het verhaal van mijn debuutroman. Maar hoe zet je om in een echt boek ? De cursus “Mijn boek in vijf dagen” van Annemieke heeft alles! Van het neerzetten van een spannende verhaallijn tot het ontdekken wat voor een soort schrijver je bent. Annemieke is duidelijk, heeft veel vakkennis en geen vraag is haar te gek. Ze maakt je enthousiast en daagt je uit waardoor je alleen maar wil schrijven. Annemieke heeft me door haar cursus weer een stapje dichter bij mijn droom gebracht. Dat gun ik iedereen!
Daphne Véronique
5/5
Getriggerd door de geweldige cursus naam besloot ik me aan te melden, ook al had ik net een 3- jarige schrijfopleiding achter de rug. De cursus is laagdrempelig en goed te doen. Je bent er alles bij elkaar per dag niet meer dan een uurtje mee kwijt. Of langer natuurlijk, ligt helemaal aan jezelf. Na de vijf dagen heb je een heel duidelijk en compleet beeld van de structuur van je (nog te schrijven) verhaal. Als je graag een boek wilt schrijven, maar niet goed weet wat te beginnen, raad ik je deze fijne cursus zeker aan. Annemieke vertelt enthousiast en op een makkelijke manier, zodat het goed te volgen is. Bovendien zijn er in de community meer schrijvers die net als jij leren hoe een goed verhaal op te bouwen. Dat schept een band en je kunt er eventueel samenwerkingen aan gaan. Wat wil je nog meer?
Ellen Kusters
5/5
Al sinds dat ik klein ben heb ik het idee gehad een boek te gaan schrijven. De laatste tijd borrelde dat idee steeds meer op, maar hoe begin je? Ik had geen flauw idee en was super blij toen de cursus van Annemieke op mijn pad kwam. Van het bedenken van een goede verhaallijn tot aan het uitwerken van je personages. Tijdens ‘mijn boek in vijf dagen’ komt alles aan bod en sta je meteen te trappelen om te beginnen. Was je al enthousiast om aan je eigen boek te gaan beginnen, dan ben je dat nog meer na het volgen van deze cursus. Een mega aanrader om te volgen dus als je je langekoesterde droom eindelijk waar wilt gaan maken!
kameliaboon
Kamelia Boon

De cursus in het kort:

Vanaf 8 januari vijf dagen elke dag 10 minuten lesmateriaal via Instagram stories.

Elke dag opdrachten om de geleerde theorie in praktijk te brengen.

Een live Q&A van 1 uur op 22 januari om 20:00 waarin ik al je schrijfvragen beantwoord.

Een hand-out met de theorie.

Een community vol schrijvers.

Jouw investering voor dit alles is 45,-

Nog meer reacties van cursisten:

Hoe werkt het precies?

Vijf dagen lang zorg ik er voor dat om 10 uur ‘s ochtends alle stories van die dag online staan in een hoogtepunt. Die hoogtepunten kun je tot en met 4 februari op je gemakje terugkijken. Ik geef jou tijdens deze cursus alle theorie die jij nodig hebt om je boek zo uit te denken dat het straks tijdens het schrijven heel easy is. Je hoeft dan alleen nog maar de stappen te volgen die je tijdens deze dagen uitgestippeld hebt. Wanneer je zo’n goede basis legt, is het makkelijker om je boek dit keer ook echt áf te schrijven. Ik hou van snel informatie op kunnen doen en het daarna direct in praktijk brengen. Dat doen we dus in deze cursus ook! De vijf dagen vormen samen een klein uur aan theorie. Geen onnodige rompslomp, direct naar de kern en aan het werk met dat wat je geleerd hebt.

Ook hou ik van dingen samen doen en als je meedoet aan deze cursus kom je in een groep vol enthousiaste schrijvers die net als jij dromen van een eigen boek. De ideale plek dus om contacten op te doen en misschien zelfs samen aan doelen te gaan werken.

Verhalende schrijvers

Deze cursus is speciaal voor verhalende schrijvers, dat wil zeggen dat ‘ie perfect is voor jou als je bijvoorbeeld fictie, een biografie of iets daar tussenin wil schrijven. We denken na over mooie personages (bij een biografie dus uit je eigen leven), genoeg spanning en een kloppende verhaallijn. Ook laat ik jou zien hoe je overal inspiratie uit kunt halen, zo zit je in het vervolg nooit meer zonder en ik deel het geheim met je waardoor je nu écht niet meer gaat stoppen met schrijven.
Vind je het lastig of heb je een vraag? Dan is daar de live Q&A voor! Expres twee weken na de start zodat je alle tijd hebt om bij te zijn met de theorie. Tijdens die live Q&A op 22 februari om 19:30 mag je me al je schrijfvragen stellen.

Theorie en opdrachten

Elke dag bestaat uit theorie en een aantal opdrachten zodat je die theorie gelijk in praktijk kunt brengen. Als je lekker mee schrijft kun je dit niet alleen voor je eerste boek gebruiken, maar ook voor alle boeken die nog volgen! Daarnaast kun je aan het eind van elke dag een hand-out downloaden waar ik nog eens kort alle theorie voor je heb verzameld.

Na aankoop vind je bij je aankoopbevestiging een link naar een bestand. In dat bestand staat precies wat jouw vervolgstappen zijn om toegang te krijgen tot het besloten Instagram-account van deze cursus. Vergeet die stappen niet direct te zetten, anders vergeet je misschien dat de cursus begint en dat zou zonde zijn. Ik ben niet verantwoordelijk wanneer jij door het niet sturen van het verzoek niet mee hebt kunnen doen aan de cursus.

Twijfel je of deze cursus iets voor je is? Stuur me gerust even een berichtje op Instagram, dan denk ik even met je mee.

Let op: tijdens deze cursus geef ik geen feedback op jouw gemaakte werk, je werkt dus zelfstandig de opdrachten uit. Wil je meer 1-op-1 hulp? Dan is De Boekschrijfclub misschien iets voor jou. Natuurlijk is er tijdens de Q&A wel ruimte voor je vragen.