fbpx

Benodigdheden

Je werkplek is nu lekker leeg en vanaf daar gaan we verder. Met een leeg bureau kom je namelijk ook niet ver! Ik neem voor het gemak even aan dat je je computer en laptop gewoon hebt laten staan, maar zo niet mag je die natuurlijk allereerst neerzetten.

Naast dat zijn er nog een aantal dingen die je niet moet vergeten. Waarschijnlijk heb je ook wel één schrijfblokje en een pen laten liggen. Laat die ook vooral liggen, maar doe er niet heel veel meer mee dan dat: dit wordt je noodblokje.

Misschien herken je wel dat er juist op die momenten dat het niet moet allerlei gedachten in je oppoppen. De was die nog moet worden gedaan, die vriendin die je nog wilde bellen… Gedachten komen nou eenmaal vanzelf dus daar moeten we ook iets mee! Met een schrijfblokje binnen handbereik kun je al die kleine gedachten en to do’s van je af schrijven en hoeven ze je niet meer in de weg te zitten. Na je schrijftijd kun je dan rustig dat noodblokje erbij pakken en alle opgeschreven to do’s inplannen en de verdere hersenspinsels op de juiste plek opbergen.

Laten we naast de omgeving vooral ook onszelf niet vergeten. Soms zitten we ergens zo in dat we compleet vergeten te eten of te drinken en dat is natuurlijk niet goed. Zorg voor een paar (gezonde) snacks en voldoende water bij je werkplek zodat je je lichaam ook echt die energie geeft die het nodig heeft tijdens een poosje productief werken.
Denk ook aan een goede bureaustoel waardoor je een tijdje in schrijfhouding kunt zitten zonder klachten te krijgen. De beste houding is die waarbij je armen en benen allebei een hoek van 90 graden maken en het scherm ten minste 50 centimeter van je ogen vandaan is. 

Opdracht

Maak er een gewoonte van dat je dit iedere keer voor je verder gaat met je boek klaar legt.