fbpx

Coachingstraject

Van droom naar boek

8 weken vol passie werken aan jouw droomboek

 • Droom jij al jaren van je eigen boek, maar komt het er maar steeds niet van?
 • Struin je het internet af, maar zie je door het informatiebos de bomen niet meer?
 • Ben jij gefrustreerd omdat het schrijven maar niet zo gaat als je eigenlijk zou willen?
 • Begin je wel steeds, maar loop je halverwege vast?
 • Heb jij geen focus en zijn de dagen voorbij voor jij een letter op papier hebt kunnen zetten?
  Dan heb ik de oplossing voor jou!
Samen gaan wij van bovenstaande ergernissen naar het bericht dat ik kreeg van een eerdere coachee:

Want ik snap je zooo goed!
Twee jaar geleden had ik hetzelfde. Ik droomde al van een eigen boek sinds mijn tiende, maar het was er nog nooit écht van gekomen. Daarom besloot ik er concreet tijd voor te maken en begon ik met schrijven. Dat was alleen niet zo simpel als ik dacht en ik had graag wat handvatten gehad toentertijd. Het boek was dus niet zomaar geboren en die handvatten die ik toen heb gemist, wil ik jou graag aanbieden.

In mijn 8-weekse traject help ik jou met veel plezier op weg. We zetten samen enorme stappen in jouw schrijfproces en zorgen ervoor dat de basis staat als een huis. Writer’s blocks zijn voor altijd verleden tijd!

In 8 weken

 • Zorg jij voor een duidelijke opbouw van jouw boek;
 • Zit er voldoende spanning in én heb jij een mooie verhaallijn ontwikkeld;
 • Leer jij je te wapenen tegen writer’s blocks;
 • Verlies jij de schrijfmotivatie niet meer;
 • Krijg jij tijdens het schrijven feedback waar jij voor de rest van je boek (en alle volgende boeken) iets mee kunt;
 • Help ik je waar jij vastloopt. Je hoeft het niet alleen te doen!

Lijkt dat je wel wat? Superleuk!

Binnen het 8-weekse traject zijn er twee verschillende opties. Het is maar net hoeveel tijd en energie jij op dit moment in jouw boek kunt steken. Voor ieder wat wils!

Het is mogelijk om in meerdere termijnen te betalen. 

Lijkt het je leuk, maar twijfel je nog? Er is een gelimiteerd aantal plekken, dus als je nu toch je e-mailadres achterlaat, bespreken we tijdens een kennismakingsgesprek eerlijk of dit het juiste (moment) is voor jou. Je zit in elk geval nergens aan vast! Het is jouw boek, dus het gaat op jouw manier 🙂

Dat wil ik!

Laat hier je e-mailadres achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Ervaringen van anderen:

"Annemieke is jouw toegewijde, positieve en mega-enthousiaste coach die je steeds een stapje verder brengt met het schrijven van jouw verhaal. De leeromgeving is duidelijk en de modules zijn goed opgebouwd, waardoor je precies weet waar je op moet letten. De wekelijkse live-sessie is heel waardevol net als de geschreven feedback op aangeleverde teksten. Als ik deze cursus niet had gevolgd, zou mijn boek nog steeds alleen maar in mijn hoofd zitten, nu staat er eindelijk iets op papier. Volgend jaar ligt mijn werk bij een uitgeverij, daar ben ik zeker van: bedankt Annemieke!"
"Kies Annemieke! Van droom naar boek! Nou ja, naar boeken in mijn geval. Ik heb nu twee prentenboeken geschreven en ik ben een heel eind met mijn kinderboek. Allemaal dankzij de coaching. Vroeger durfde ik mijn teksten niet aan anderen te laten lezen of gooide ik alles bij voorbaat al weg, omdat ik het zelf niet goed genoeg vond. Ze heeft me veel vertrouwen gegeven door hele eerlijke feedback te geven op mijn schrijven, waardoor ik kon groeien. Ik ga binnenkort mijn eerste tekst naar een grote uitgever sturen, spannend!"
Sarah Brusell
Projectleider
"Ik vind het heel fijn om mijn schrijfproces te delen met Annemieke. Ze leeft mee en zorgt voor structuur. Haar frisse blik geeft creatieve ideeën die mij weer motiveren om aan de slag te gaan wanneer ik vast ben gelopen. Ze reageert snel en is enorm betrokken! Vertrouwen is voor mij erg belangrijk, vooral wanneer je bezig bent met zoiets kwetsbaars als het schrijven van een boek en dat vertrouwen voel ik bij haar. Ik ben hartstikke blij met je hulp, dankjewel!"
"Annemieke helpt mij in het proces van het schrijven van mijn boek vanuit haar kennis en ervaring. Ik kreeg toffe, bruikbare opdrachten en tips waardoor ik weer verder kon als ik het even niet meer wist."
"Annemieke haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ze geeft je 't zelfvertrouwen om de droom van je boek werkelijkheid te maken. Tevens kijkt ze met een kritisch oog, geeft goede tips, ideeën en nieuwe perspectieven. Heel fijn! Dankjewel Annemieke!"

Hoe ziet het er nou precies uit?

 • 1-op-1 online coaching
 • online leeromgeving met 11 modules
 • onbeperkt vragen stellen via de mail
 • feedback op je geschreven teksten

1-op-1 coaching
In de eerste week trappen we af met een kick-off. Hier zorgen we ervoor dat jij voor ogen hebt waar je het allemaal voor doet. De motivatie om dit boek te schrijven ga jij vanaf nu niet meer verliezen!

Jij bepaalt de onderwerpen van de overige coachingcalls. Zo kunnen we precies meenemen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Het traject is dus helemaal afgestemd op jou.
Natuurlijk kunnen we per videocall ook een opdracht plus deadline bespreken zodat ik dien als jouw stok achter de deur en je écht stappen kunt zetten.

Online leeromgeving
In de modules leer ik je aan de hand van tekst, video’s en opdrachten hoe je een goed boek schrijft. Je leert niet alleen over een goede opbouw, je krijgt ook schrijfoefeningen waardoor je nog beter leert schrijven. Ook bij het ontdekken van jouw persoonlijke schrijfstijl staan we uitgebreid stil. We besteden daarnaast aandacht aan onzekerheid binnen het schrijven en je leert hoe je beter met (negatieve) feedback om kunt gaan. De stap na het schrijven, het uitgeefproces, komt ook uitgebreid aan bod. Verderop op deze pagina vind je meer informatie over de online leeromgeving.

Na afloop van ons traject heb je nog een jaar toegang tot de online omgeving.

Onbeperkt mailen
Je mag mij tijdens dit traject onbeperkt mailen voor vragen en ik reageer op werkdagen sowieso binnen 24 uur zodat jij direct door kunt als je ergens vastloopt.

Feedback op je teksten
De teksten die je tijdens dit traject voor je boek schrijft, mag je naar me toe sturen. Ik geef dan eerlijke feedback en daarnaast krijg je duidelijke tips die je mee kunt nemen tijdens je verdere schrijfproject en eventuele volgende boeken.

Nog meer blije mensen:

WhatsApp Image 2020-07-07 at 11.13.36
Dat wil ik!

Laat hier je e-mailadres achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Onderwerpen online leeromgeving

Module 1 Jouw werkplek
In deze module leer je hoe je jouw werkplek op de juiste manier inricht. Het resultaat? Een schrijfplek zonder afleiding waar je elke dag vol focus en motivatie aan je boek werkt.

Module 2 Plannen
Na deze module weet je precies wanneer jouw boek af gaat zijn en hoe je daar gaat komen. Natuurlijk heb je in je ‘normale leven’ ook nog genoeg te doen en daarom plan je dat in deze module zo in dat het allemaal naast elkaar gaat lukken. Ook zet je duidelijke stokken achter de deur voor jezelf zodat jij nu echt niet meer om dat boek heen kunt.

Module 3 Brainstormen
Jij hebt waarschijnlijk een hoofd vol ideeën die je allemaal wil verwerken in een boek (of misschien wel meerdere!) dan is het wel zo fijn om alles uit je hoofd te halen en logisch op papier te zetten. Aan het eind van deze module heb jij een aantal vragen beantwoord waardoor het raamwerk van je boek staat als een huis.

Module 4 Research
In deze module leer je over het belang van het doen van research. Er is ontzettend veel inspiratie te halen uit ander werk en vergeet ook zeker niet de clichés in jouw genre te onderzoeken die je beter kunt vermijden.

Module 5 Onzekerheid tackelen
Schrijven doe je vanuit je hart en dat is ontzettend mooi, maar soms ook heel lastig. Bijvoorbeeld als onze innerlijke criticus lekker enthousiast wordt of wanneer er mensen om ons heen een duidelijke mening hebben over ons boek. In deze module leer je niet alleen met je eigen kritiek om te gaan, maar ook met de negatieve opmerkingen van anderen.

Module 6 De ingrediënten van je verhaal
Aan het eind van deze module is de hele basis van je verhaal geschetst. Jij hebt je karakters één voor één heel goed leren kennen en je hebt nagedacht over de beste setting voor jouw verhaal. Schrijf je een informatief boek? Dan weet je hierna precies wat je allemaal gaat behandelen.

Module 7 De opbouw van een verhaal
Boeken worden eigenlijk allemaal opgebouwd met eenzelfde soort verhaallijn. Qua spanningsopbouw en bij het verdelen van grote gebeurtenissen is het daarom gewoon heel verstandig om je daar aan te houden. Voor informatieve boeken geldt ook een eigen manier van opbouwen. In deze module leer je daar alles over.

Module 8 Jouw verhaallijn
Theorie is leuk, maar alles omzetten naar je eigen verhaal kan nog wat lastig zijn. Het stappenplan in deze module helpt je daarbij.

Module 9 Schrijven
We willen allemaal een eigen schrijfstijl vinden en het boek zo mooi mogelijk op papier krijgen. Daarom besteden we in deze module aandacht aan het schrijven zelf. Je weet aan het eind van deze module hoe je je boek zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor je lezers.

Module 10 Uitgeven
In deze module gaan we het uitgebreid hebben over het uitgeefproces. Als jij aan je boek bent begonnen, wil je natuurlijk ook een plan maken voor de toekomst. Ga je voor een uitgever, wil je uitgeven in eigen beheer of iets daar tussenin? Het is belangrijk om daar goed over na te denken en daar alles over te weten voor je je boek de wereld in stuurt. Er zijn namelijk veel verschillende manieren en ze zijn niet allemaal even goed. Na het doorlopen van deze module weet jij precies wat je wil en hoe je dat aan gaat pakken.

Module 11 Marketing
Tijdens het schrijven kun jij je boek al verkopen, daar hoeft hij nog niet helemaal af voor te zijn. Ook in de media komen, is niet zo moeilijk als veel mensen vaak denken. In deze module leer je er alles over.

Nog een keer alles op een rijtje. 8 weken:

Dat wil ik!

Laat hier je e-mailadres achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Twijfel je nog? Dan bespreken we tijdens het gesprek eerlijk of dit het juiste (moment) is voor jou. Je zit in elk geval nergens aan vast en ik trek jou nergens in waar jij niet in wil! Het is jouw boek, dus het gaat op jouw manier 🙂