fbpx

Van droom naar boek

6 maanden onder begeleiding aan je boek werken

Ben je begonnen met schrijven of sta je op het punt jouw boekendroom waar te maken? Wil je dit boek ontzettend graag schrijven, maar loop je vast? Heb je naar jouw idee niet de juiste kennis of loop je tegen je eigen onzekerheid aan?

Kortom: wil je heel graag dat boek schrijven, maar lukt het op de één of andere manier niet?

Je hoeft het niet alleen te doen!
Met mijn 1-op-1 schrijfcoaching help ik je persoonlijk met het realiseren van jouw droom.

Herken jij je in één van deze punten:

 • Droom jij van een eigen boek, maar komt het er maar steeds niet van?
 • Raak jij gefrustreerd omdat het schrijven niet gaat zoals je eigenlijk zou willen?
 • Begin je wel steeds, maar loop je halverwege vast?
 • Vind je het schrijven spannend en twijfel je of je je werk ooit aan iemand gaat laten lezen?
 • Is het een eenzaam proces voor je?
 • Ben je bang dat het je nooit gaat lukken om dat boek te schrijven waar je van droomt?
  Dan heb ik de oplossing voor jou!

Binnen 6 maanden heb jij:

 • een duidelijk plan voor het schrijven van je boek
 • het zelfvertrouwen en de kennis om het ook daadwerkelijk te doen
 • je schrijfstijl sterk verbeterd door middel van mijn feedback
 • een coach die met je meedenkt met alles waar je tegenaan loopt
 • een enorme stok achter de deur: dat boek gaat er nu écht komen!

Laten we samen van 2022 het jaar maken dat jij je schrijfdroom serieus neemt en er écht voor gaat.
Op dit moment is er geen ruimte, maar wil je graag meedoen? Neem dan contact met me op via onderstaande knop. Ik hou je dan op de hoogte wanneer er een plekje vrijkomt!

Want ik snap je zooo goed!

Ik had namelijk precies hetzelfde. Ik droomde al van een eigen boek sinds mijn tiende, maar het was er nooit écht van gekomen. Ik begon steeds wel, maar mijn onzekerheid wist er telkens weer een stokje voor te steken. Daarom besloot ik concreet tijd vrij te maken en begon ik met schrijven.
Ik probeerde niet te luisteren naar de onzekere stemmetjes in mijn hoofd, maar dat was niet zo simpel. Wat had ik toen graag een sparringspartner gehad! Zelfs met een diploma Journalistiek op zak, ging het niet vanzelf. Gelukkig heb ik doorgezet en weet ik nu, na al die jaren, hoe het wél moet. Hoe je door je eigen belemmeringen heen prikt, je kennis verbreedt en dat boek daadwerkelijk afmaakt.

Ik deed er zelf 18 jaar over om van droom naar boek te komen en nog eens een jaar tot een contract bij een grote uitgeverij (in januari komt er een driedelige serie van mij uit!), maar ik weet inmiddels hoe het allemaal veel sneller kan. Met de juiste tools en begeleiding help ik jou om je boek te schrijven. Na zes maanden kun je het aanbieden bij jouw favoriete uitgever of uitgeven in eigen beheer!

Sarah Brusell

“Ik ben zo blij dat ik vorig jaar Annemieke tegenkwam op Instagram. Na een kennismakingsgesprek was ik zó enthousiast dat ik instapte in een halfjaartraject en dit ook nog twee keer verlengd heb. Ze is mijn proeflezer, redacteur en coach in één en ze behandelt mijn verhalen met veel respect zonder haar mening op te dringen.

Mijn eerste kinderboekenreeks komt begin 2022 uit bij een grote uitgeverij en dat is het begin van meer!”

Ellen Ooms

“Annemieke bracht orde in de chaos van mijn boekidee waardoor ik eindelijk kon beginnen met schrijven. Ook tijdens het schrijfproces zelf was ze van onschatbare waarde. Ze brainstormde met mij om mijn verhaal vlot te trekken en gaf waardevolle feedback, waardoor mijn verhaal alleen maar beter werd.

Maar het belangrijkste van alles: ze gelooft in mij en weet me telkens weer te motiveren als het tegenzit!”

Zo ziet de coaching eruit:

1-op-1 online coaching

online leeromgeving met 12 modules

onbeperkt vragen stellen via de mail en WhatsApp

feedback op je geschreven hoofdstukken

een haalbaar doel met deadlines voor motivatie

een WhatsApp-groep met alle deelnemers

1-op-1 coaching
In de eerste week trappen we af met een kick-off. Hier zorgen we ervoor dat jij voor ogen hebt waar je het allemaal voor doet. De motivatie om dit boek te schrijven ga jij vanaf nu niet meer verliezen!
Jij bepaalt de onderwerpen van de overige coaching calls. Zo kunnen we precies meenemen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Het traject is dus helemaal afgestemd op jou. We hebben elke maand één coaching call.

Online leeromgeving
In de modules leer ik je aan de hand van informatie en opdrachten hoe je een goed boek schrijft. Je leert niet alleen over een goede opbouw, je krijgt ook schrijfoefeningen waardoor je nóg beter leert schrijven. Ook bij het ontdekken van jouw persoonlijke schrijfstijl staan we uitgebreid stil. We besteden daarnaast aandacht aan onzekerheid binnen het schrijven en je leert hoe je beter met (negatieve) feedback om kunt gaan. De stap na het schrijven, het uitgeefproces, komt ook uitgebreid aan bod. Iets verder op deze pagina vind je meer informatie over de online leeromgeving.

Na afloop van ons traject heb je nog een jaar toegang tot de online omgeving.

Onbeperkt vragen stellen
Je mag mij tijdens dit traject onbeperkt mailen en appen voor vragen. Ik reageer op werkdagen sowieso binnen 24 uur zodat jij direct door kunt als je ergens vastloopt.

Feedback op je hoofdstukken
De teksten die je tijdens dit traject voor je boek schrijft, mag je naar me toe sturen. Ik geef dan eerlijke feedback en daarnaast krijg je duidelijke tips die je mee kunt nemen tijdens het verdere schrijfproject en eventuele volgende boeken.

Een haalbaar doel
Een doel hebben is belangrijk, maar het moet ook haalbaar zijn. Niets is minder motiverend dan een doel waar je als een berg tegenop ziet. Samen bekijken we wat voor jou haalbaar is en waardoor jij na deze 6 maanden supertrots bent op dat wat je bereikt hebt. Natuurlijk kunnen we per videocall ook een opdracht plus deadline bespreken, zodat ik jouw stok achter de deur ben en je écht stappen kunt zetten.

De WhatsApp-groep
Schrijven hoef je niet alleen te doen. Ik help je, maar de tien deelnemers van dit traject komen ook samen in een WhatsApp-groep. Hier zal ik iedere week een motiverend bericht plaatsen voor positieve energie om door te gaan en kunnen jullie onderling ervaringen en vragen uitwisselen. Na het traject kan de groep (vanaf dan zonder mij) gewoon blijven bestaan om elkaar te helpen en te motiveren.

Wil jij dit ook?

Dan gaan we ervoor, want dat wat jij wil is écht mogelijk.
Jouw investering in dit traject is 399,- per maand of 2394,- in één keer. Dit is inclusief btw en het is mogelijk om in meerdere termijnen te betalen, zonder extra kosten.

Op dit moment is er geen ruimte, maar wil je graag meedoen? Neem dan contact met me op via onderstaande knop. Ik hou je dan op de hoogte wanneer er een plekje vrijkomt!
Wij hebben, voor je écht ja of nee zegt, allereerst een kennismakingsgesprek. Zo kun jij voor jezelf bepalen of dit het juiste (moment) is voor jou.

Renate Vermeulen-Potter

“Als ik deze coaching niet had gevolgd, zou mijn boek nog steeds alleen maar in mijn hoofd zitten, nu staat er eindelijk iets op papier. De maandelijkse live-sessie is heel waardevol, net als de geschreven feedback op aangeleverde teksten.

Volgend jaar ligt mijn werk bij een uitgeverij, daar ben ik zeker van!”

Tara van der Ven

“Ik vind het heel fijn om mijn schrijfproces te delen met Annemieke. Ze leeft mee en zorgt voor structuur. Haar frisse blik geeft creatieve ideeën die mij weer motiveren om aan de slag te gaan wanneer ik vast ben gelopen. Ze reageert snel en is enorm betrokken!

Vertrouwen is voor mij erg belangrijk, vooral wanneer je bezig bent met zoiets kwetsbaars als het schrijven van een boek en dat vertrouwen voel ik bij haar.”

Willemijn de Graaf

“Dankzij Annemieke heb ik zelfvertrouwen en een eigen stijl gevonden in het schrijven. Ik was onzeker en daardoor maakte ik niks af. Nu weet ik zeker dat mijn boeken er zullen komen, want ik geloof in mijzelf.

Ik weet dat ik na dit traject zelf verder kan met het schrijven van andere boeken.”

Onderwerpen online leeromgeving

Module 1 Jouw werkplek
In deze module leer je hoe je jouw werkplek op de juiste manier inricht. Het resultaat? Een schrijfplek zonder afleiding waar je elke dag vol focus en motivatie aan je boek werkt.

Module 2 Plannen
Na deze module weet je precies wanneer jouw boek af gaat zijn en hoe je daar gaat komen. Natuurlijk heb je in je ‘normale leven’ ook nog genoeg te doen. Daarom plan je dat in deze module zo in dat het allemaal naast elkaar gaat lukken.

Module 3 Jouw ideale lezer
Voor wie schrijf jij eigenlijk, heb je daar wel eens over nagedacht? Dat gaan we hier doen. Dit kan zorgen voor meer inspiratie én geeft een dikke stok achter de deur: jouw ideale lezer heeft jouw boek nodig!

Module 4 Brainstormen
Alle ideeën in jouw hoofd kunnen wel wat structuur gebruiken. Aan het eind van deze module heb jij een aantal vragen beantwoord, waardoor het raamwerk van je boek staat als een huis.

Module 5 Research
In deze module leer je over het belang van het doen van research. Er is ontzettend veel inspiratie te halen uit ander werk. En vergeet ook zeker niet te onderzoeken welke clichés in jouw genre je beter kunt vermijden.

Module 6 Onzekerheid tackelen
Schrijven doe je vanuit je hart en dat is ontzettend mooi, maar soms ook heel lastig. Bijvoorbeeld als onze innerlijke criticus wakker wordt of mensen om ons heen een duidelijke mening hebben over ons boek. In deze module leer je met je eigen kritiek en de negatieve opmerkingen van anderen om te gaan.

Module 7 De ingrediënten van je verhaal
Aan het eind van deze module is de hele basis van je verhaal geschetst. Je hebt je karakters één voor één heel goed leren kennen en je hebt nagedacht over de beste setting voor jouw verhaal. Bij een autobiografie weet je hier precies welke personen en momenten je wel en niet meeneemt in je boek.

Module 8 De opbouw van een verhaal
Boeken worden eigenlijk allemaal opgebouwd volgens eenzelfde soort verhaallijn. Qua spanningsopbouw en bij het verdelen van grote gebeurtenissen is het daarom gewoon heel verstandig om je daar aan te houden. In deze module leer je daar alles over.

Module 9 Jouw verhaallijn
Theorie is leuk, maar alles omzetten naar je eigen verhaal kan nog wat lastig zijn. Het stappenplan in deze module helpt je daarbij. Aan het eind van deze module is jouw verhaal van begin tot eind uitgedacht.

Module 10 Schrijven
We willen allemaal een eigen schrijfstijl vinden en het boek zo mooi mogelijk op papier krijgen. Daarom besteden we in deze module aandacht aan het schrijven zelf. Je weet aan het eind van deze module hoe je je boek zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor je lezers.

Module 11 Uitgeven
In deze module gaan we het uitgebreid hebben over het uitgeefproces. Als jij aan je boek bent begonnen, wil je natuurlijk ook een plan maken voor de toekomst. Na het doorlopen van deze module weet jij precies wat je wil en hoe je dat aan gaat pakken.

Module 12 Marketing
Dit gaat gek klinken: tijdens het schrijven kun jij je boek al verkopen. Daar hoeft het nog niet helemaal af voor te zijn. Ook in de media komen is niet zo moeilijk als mensen vaak denken. In deze module vertel ik je er alles over.

Je bent nu tot hier gekomen...

Het is wel duidelijk dat jij graag een boek wil schrijven, maar dat nu om de één of andere reden nog niet gelukt is. Laat me je helpen! Ik weet dat het in je zit en ik zou zeggen: stel die droom niet langer uit. We weten immers allemaal dat van uitstel vaak afstel komt. Ik wil heel graag met je kennismaken om eens te bekijken of ik in jouw boekendroom iets voor je kan betekenen. Neem via de knop contact met me op, dan gaan we ervoor zorgen dat die droom gerealiseerd gaat worden!

Veelgestelde vragen:

Wanneer start en eindigt dit coachingstraject?
Dit is afhankelijk van twee factoren. Één: of er ruimte is bij mij, en twee: wanneer jij dat wilt.

Wat kost het traject?
Jouw investering in je droom is 399,- incl. btw per maand voor 6 maanden. In totaal dus 2394,-. Je mag ook in meerdere termijnen betalen, zonder extra kosten.
 
Maakt het uit hoever ik ben in mijn schrijfproces?
Nee. Of je nou al begonnen bent of nog helemaal geen idee hebt waar je over wil schrijven en alles daar tussenin: je kunt zonder problemen meedoen met dit traject. Als je al bent begonnen, geef ik feedback op het eerste deel en met die kennis kun je direct de rest van je boek verbeteren. Ben je nog niet begonnen, dan help ik je om de eerste juiste stappen te zetten. Als je nog helemaal niet weet wat je wil gaan schrijven, gaan we eerst lekker brainstormen.
 
Kan ik ook live afspreken?
Nee, alle coaching vindt online plaats d.m.v. videobellen.
 
Ik vind videobellen niet fijn, kunnen de coaching calls ook op een andere manier?
Als jij het om wat voor reden dan ook fijner vindt om alleen tekstueel contact met me te hebben, is dat natuurlijk prima. Ook op die manier kan ik je goed helpen. Stuur me hier even een mailtje zodat we op zoek gaan naar een geschikte oplossing voor jou.
 
Is het boek dat ik schrijf wel geschikt voor dit traject?
Dit traject is vooral gericht op mensen die een fictieboek willen schrijven of (deels) autobiografisch. Wil je ook iets van informatie in je boek verwerken? Neem dan even contact met me op met de knop hieronder. Dan denk ik met je mee of dit traject geschikt voor je is.
 
Ik vind het best spannend om ineens iemand te hebben die met me meekijkt.
Dat is helemaal niet gek! Je boek is iets persoonlijks en daar zal ik dus ook met alle respect mee omgaan. Vraag jezelf wel af: ga je het nog even alleen proberen of pak je het nu goed aan en ga je in 6 maanden ontzettend grote stappen zetten? De ervaring leert dat het eerst even spannend kan zijn, maar al heel snel fijn is om een schrijfcoach te hebben.