fbpx

Coaching via de mail

Jouw stok achter de deur

Ben je begonnen met schrijven of sta je op het punt jouw boekendroom waar te maken, maar lukt het je niet alleen?

Ik wil je heel graag helpen! Met mijn 1-op-1 schrijfcoaching help ik je persoonlijk (in elk geval) vier maanden via de mail met het realiseren van jouw droom. Ik voorzie jou van coaching als je het even niet meer ziet zitten, denk mee met jouw verhaal en verhaallijn én geef feedback op je geschreven teksten. Omdat ik elke week een van tevoren afgesproken aantal woorden van je verwacht, ben ik ook nog eens een dikke stok achter de deur.

Samen zorgen we ervoor dat jouw boek er nu écht komt!

Herken jij je in één van deze punten:

 • Droom jij van een eigen boek, maar komt het er maar steeds niet van?
 • Raak jij gefrustreerd omdat het schrijven niet gaat zoals je eigenlijk zou willen?
 • Begin je wel steeds, maar loop je halverwege vast?
 • Vind je het schrijven spannend en twijfel je of je je werk ooit aan iemand gaat laten lezen?
 • Is het een eenzaam proces voor je?
 • Ben je bang dat het je nooit gaat lukken om dat boek te schrijven waar je van droomt?
  Dan heb ik de oplossing voor jou!

Met mijn hulp heb jij:

 • een duidelijk plan voor het schrijven van je boek
 • het zelfvertrouwen en de kennis om het ook daadwerkelijk te doen
 • je schrijfstijl sterk verbeterd door middel van mijn feedback
 • een coach die met je meedenkt met alles waar je tegenaan loopt
 • een enorme stok achter de deur: dat boek gaat er nu écht komen!

Zo ziet de coaching eruit:

1-op-1 online coaching

feedback op je geschreven hoofdstukken

onbeperkt vragen stellen via de mail

een haalbaar doel met deadlines voor motivatie

toegang tot de online leeromgeving

Samen zorgen we ervoor dat jij je schrijfdroom serieus neemt en er écht voor gaat.

1-op-1 coaching
Deze coaching gaat geheel via de mail. We bespreken jouw verhaallijn, je geschreven teksten en alles waar jij maar behoefte aan hebt. Had je bijvoorbeeld een slechte schrijfweek? Dan ben ik er ook om jou weer op te beuren en te zorgen dat je doorzet. De motivatie om dit boek te schrijven ga jij vanaf nu niet meer verliezen!
Jij mag mij onbeperkt mailen met vragen en struggles en ik help je. Het traject is dus helemaal afgestemd op jou.

Onbeperkt vragen stellen
Je mag mij tijdens dit traject onbeperkt mailen voor vragen. Ik reageer op werkdagen sowieso binnen 24 uur zodat jij direct door kunt als je ergens vastloopt.

Feedback op je hoofdstukken
De teksten die je tijdens de maanden die je met mij aangaat voor je boek schrijft, mag je naar me toe sturen. Ik geef dan eerlijke feedback en daarnaast krijg je duidelijke tips die je mee kunt nemen tijdens het verdere schrijfproject en eventuele volgende boeken. Elke week mag je mij maximaal 2000 nieuwe woorden sturen, het precieze aantal bespreken we samen.

Een haalbaar doel
Een doel hebben is belangrijk, maar het moet ook haalbaar zijn. Niets is minder motiverend dan een doel waar je als een berg tegenop ziet. Samen bekijken we wat voor jou haalbaar is en waardoor jij na deze maanden supertrots bent op dat wat je bereikt hebt. We spreken samen ook een aantal woorden af dat ik elke week voor maandag 8:00 van jou ontvang, zodat ik jouw stok achter de deur ben en je écht stappen kunt zetten.

Want ik snap je zooo goed!

Ik had namelijk precies hetzelfde. Ik droomde al van een eigen boek sinds mijn tiende, maar het was er nooit écht van gekomen. Ik begon steeds wel, maar mijn onzekerheid wist er telkens weer een stokje voor te steken. Daarom besloot ik concreet tijd vrij te maken en begon ik met schrijven.
Ik probeerde niet te luisteren naar de onzekere stemmetjes in mijn hoofd, maar dat was niet zo simpel. Wat had ik toen graag een sparringspartner gehad! Zelfs met een diploma Journalistiek op zak, ging het niet vanzelf. Gelukkig heb ik doorgezet en weet ik nu, na al die jaren, hoe het wél moet. Hoe je door je eigen belemmeringen heen prikt, je kennis verbreedt en dat boek daadwerkelijk afmaakt.

Ik deed er zelf 18 jaar over om van droom naar boek te komen en nog eens een jaar tot een contract bij een grote uitgeverij, maar ik weet inmiddels hoe het allemaal veel sneller kan. Met de juiste tools en begeleiding help ik jou om je boek te schrijven. Jij kunt het straks aanbieden aan jouw favoriete uitgever of uitgeven in eigen beheer!

Sarah Brusell

“Ik ben zo blij dat ik Annemieke tegenkwam op Instagram. Na een kennismakingsgesprek was ik zó enthousiast dat ik instapte in een halfjaartraject en dit ook nog twee keer verlengd heb. Ze is mijn proeflezer, redacteur en coach in één en ze behandelt mijn verhalen met veel respect zonder haar mening op te dringen.

Mijn eerste kinderboekenreeks is begin 2022 uitgekomen bij een grote uitgeverij en dat is het begin van meer!”

Ellen Ooms

“Annemieke bracht orde in de chaos van mijn boekidee waardoor ik eindelijk kon beginnen met schrijven. Ook tijdens het schrijfproces zelf was ze van onschatbare waarde. Ze brainstormde met mij om mijn verhaal vlot te trekken en gaf waardevolle feedback, waardoor mijn verhaal alleen maar beter werd.

Maar het belangrijkste van alles: ze gelooft in mij en weet me telkens weer te motiveren als het tegenzit!”

Wil jij dit ook?

Dan gaan we ervoor, want dat wat jij wil bereiken is écht mogelijk.
Jouw investering in dit traject is 355,- per maand en dit is inclusief btw.

We gaan deze samenwerking voor vier maanden aan zodat jij een goede start kunt maken met je boek. Het schrijven wordt zo echt een gewoonte en dat boek is er in no timeBevalt het goed? Dan kun je hierna altijd weer verlengen. 

Renate Vermeulen-Potter

“Als ik deze coaching niet had gevolgd, zou mijn boek nog steeds alleen maar in mijn hoofd zitten, nu staat er eindelijk iets op papier. Haar meedenken is heel waardevol, net als de geschreven feedback op aangeleverde teksten.

Volgend jaar ligt mijn werk bij een uitgeverij, daar ben ik zeker van!”

Tara van der Ven

“Ik vind het heel fijn om mijn schrijfproces te delen met Annemieke. Ze leeft mee en zorgt voor structuur. Haar frisse blik geeft creatieve ideeën die mij weer motiveren om aan de slag te gaan wanneer ik vast ben gelopen. Ze reageert snel en is enorm betrokken!

Vertrouwen is voor mij erg belangrijk, vooral wanneer je bezig bent met zoiets kwetsbaars als het schrijven van een boek en dat vertrouwen voel ik bij haar.”

Willemijn de Graaf

“Dankzij Annemieke heb ik zelfvertrouwen en een eigen stijl gevonden in het schrijven. Ik was onzeker en daardoor maakte ik niks af. Nu weet ik zeker dat mijn boeken er zullen komen, want ik geloof in mijzelf.

Ik weet dat ik na dit traject zelf verder kan met het schrijven van andere boeken.”

Je bent nu tot hier gekomen...

Het is wel duidelijk dat jij graag een boek wil schrijven, maar dat dat nu om de één of andere reden nog niet gelukt is. Laat me je helpen! Ik weet dat het in je zit en ik zou zeggen: stel die droom niet langer uit. We weten immers allemaal dat van uitstel vaak afstel komt. Ik wil heel graag iets voor je betekenen in jouw boekendroom. Via de knop hieronder schaf je mijn coaching aan en gaan we ervoor zorgen dat die droom gerealiseerd wordt!

Veelgestelde vragen:

Wanneer start en eindigt dit coachingstraject?
Dit is afhankelijk van twee factoren. Één: of er ruimte is bij mij, en twee: wanneer jij dat wilt. Het begint wanneer jij er klaar voor bent om je schrijfdroom waar te maken en eindigt wanneer jij klaar bent of wanneer je het voor de rest alleen kunt. De eerste vier maanden werken we samen en daarna kun je beslissen samen door te gaan of zelf te gaan knallen. Alles is goed!

Wat kost het traject?
Jouw investering in je droom is 355,- incl. btw per maand voor vier maanden, dus in totaal 1420,- incl. btw.
 
Ik twijfel, kunnen we even bellen?
Dat kan zeker! Ik begrijp het heel goed als je eerst even wil weten wie er de komende tijd aan de andere kant van die mailbox zit. Stuur me even een mailtje, dan plannen we een gesprek in om elkaar te leren kennen!
 
Maakt het uit hoever ik ben in mijn schrijfproces?
Nee. Of je nou al begonnen bent of nog helemaal geen idee hebt waar je over wil schrijven en alles daar tussenin: je kunt zonder problemen meedoen met dit traject. Als je al bent begonnen, geef ik feedback op het eerste deel en met die kennis kun je direct de rest van je boek verbeteren. Ben je nog niet begonnen, dan help ik je om de eerste juiste stappen te zetten. Als je nog helemaal niet weet wat je wil gaan schrijven, gaan we eerst lekker brainstormen.
 
Is het boek dat ik schrijf wel geschikt voor dit traject?
Dit traject is vooral gericht op mensen die een fictieboek willen schrijven of (deels) autobiografisch. Wil je ook iets van informatie in je boek verwerken? Neem dan even contact met me op via de knop hieronder. Dan denk ik met je mee of dit traject geschikt voor je is.
 
Ik vind het best spannend om ineens iemand te hebben die met me meekijkt.
Dat is helemaal niet gek! Je boek is iets persoonlijks en daar zal ik dus ook met alle respect mee omgaan. Vraag jezelf wel af: ga je het nog even alleen proberen of pak je het nu goed aan en ga je in vier maanden ontzettend grote stappen zetten? De ervaring leert dat het eerst even spannend kan zijn, maar al heel snel fijn is om een schrijfcoach te hebben.