fbpx

Coachingstraject

Van droom naar boek

Over 6 maanden kan jouw boek af zijn!

Het nieuwe traject start in januari 2022.

  • Droom jij al jaren van je eigen boek, maar komt het er maar steeds niet van?
  • Struin je het internet af, maar zie je door het informatiebos de bomen niet meer?
  • Ben jij gefrustreerd omdat het schrijven maar niet zo gaat als je eigenlijk zou willen?
  • Begin je wel steeds, maar loop je halverwege vast?
  • Heb jij geen focus en zijn de dagen voorbij voor jij een letter op papier hebt kunnen zetten?
    Dan heb ik de oplossing voor jou!
Samen gaan wij van bovenstaande ergernissen naar het bericht dat ik kreeg van een eerdere coachee:

Want ik snap je zooo goed!
Twee jaar geleden had ik hetzelfde. Ik droomde al van een eigen boek sinds mijn tiende, maar het was er nog nooit écht van gekomen. Daarom besloot ik er concreet tijd voor te maken en begon ik met schrijven. Dat was alleen niet zo simpel als ik dacht en ik had graag wat handvatten gehad toentertijd. Zelfs met een journalistieke opleiding op zak, ging het niet vanzelf. De kennis die ik door mijn opleiding heb en de handvatten die ik toen heb gemist, wil ik jou graag aanbieden.

Ik deed er zelf 18 jaar over om van droom naar concreet boek te komen, maar ik weet inmiddels hoe dat veel sneller kan. Met de juiste tools en begeleiding help ik jou om je te schrijven. Met een beetje geluk (en doorzettingsvermogen) is je boek aan het eind van dit traject af.

Hoe gaat het in zijn werk?

1-op-1 online coaching

online leeromgeving met 12 modules

onbeperkt vragen stellen via de mail en WhatsApp

feedback op je geschreven hoofdstukken

een haalbaar doel met deadlines voor motivatie

een WhatsApp-groep met alle deelnemers

Lijkt dat je wel wat? Superleuk!

Jouw investering voor dit traject is 399,- per maand of 2394,- in één keer. Dit is inclusief btw en het is mogelijk om, zonder extra kosten, in meerdere termijnen te betalen.

Lijkt het je leuk? Mijn traject zit op dit moment vol, maar begin 2022 zal er een nieuw traject starten. Als je je e-mailadres hieronder achterlaat, hou ik je op de hoogte. Jij hebt dan ook direct als eerste de mogelijkheid om je voor het nieuwe traject in te schrijven zodra de deuren openen.

Zo gaan we het doen:

1-op-1 coaching
In de eerste week trappen we af met een kick-off. Hier zorgen we ervoor dat jij voor ogen hebt waar je het allemaal voor doet. De motivatie om dit boek te schrijven ga jij vanaf nu niet meer verliezen!
Jij bepaalt de onderwerpen van de overige coachingcalls. Zo kunnen we precies meenemen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Het traject is dus helemaal afgestemd op jou. We hebben elke maand één coachingscall.

Online leeromgeving
In de modules leer ik je aan de hand van informatie en opdrachten hoe je een goed boek schrijft. Je leert niet alleen over een goede opbouw, je krijgt ook schrijfoefeningen waardoor je nog beter leert schrijven. Ook bij het ontdekken van jouw persoonlijke schrijfstijl staan we uitgebreid stil. We besteden daarnaast aandacht aan onzekerheid binnen het schrijven en je leert hoe je beter met (negatieve) feedback om kunt gaan. De stap na het schrijven, het uitgeefproces, komt ook uitgebreid aan bod. Verderop op deze pagina vind je meer informatie over de online leeromgeving.

Na afloop van ons traject heb je nog een jaar toegang tot de online omgeving.

Onbeperkt vragen stellen
Je mag mij tijdens dit traject onbeperkt mailen en appen voor vragen en ik reageer op werkdagen sowieso binnen 24 uur zodat jij direct door kunt als je ergens vastloopt.

Feedback op je hoofdstukken
De teksten die je tijdens dit traject voor je boek schrijft, mag je naar me toe sturen. Ik geef dan eerlijke feedback en daarnaast krijg je duidelijke tips die je mee kunt nemen tijdens het verdere schrijfproject en eventuele volgende boeken.

Een haalbaar doel
Een doel hebben is belangrijk, maar het moet ook haalbaar zijn. Niets is minder motiverend dan een doel waar je als een berg tegenop ziet. Samen bekijken we wat voor jou haalbaar is en waardoor jij na deze 6 maanden supertrots bent op dat wat je bereikt hebt. Natuurlijk kunnen we per videocall ook een opdracht plus deadline bespreken zodat ik dien als jouw stok achter de deur en je écht stappen kunt zetten.

De Whats-App groep
Schrijven hoef je niet alleen te doen. Ik help je, maar de deelnemers van dit traject komen ook samen in een WhatsApp-groep. Hier zal ik iedere week een motiverend bericht plaatsen voor positieve energie om door te gaan en kunnen jullie onderling ervaringen en vragen uitwisselen. Na het traject kan de groep (vanaf dan zonder mij) gewoon blijven bestaan om elkaar te helpen en te motiveren.

Ervaringen van anderen:

"Annemieke is jouw toegewijde, positieve en mega-enthousiaste coach die je steeds een stapje verder brengt met het schrijven van jouw verhaal. De leeromgeving is duidelijk en de modules zijn goed opgebouwd, waardoor je precies weet waar je op moet letten. De maandelijkse live-sessie is heel waardevol net als de geschreven feedback op aangeleverde teksten. Als ik deze coaching niet had gevolgd, zou mijn boek nog steeds alleen maar in mijn hoofd zitten, nu staat er eindelijk iets op papier. Volgend jaar ligt mijn werk bij een uitgeverij, daar ben ik zeker van: bedankt Annemieke!"
"Kies Annemieke! Van droom naar boek! Nou ja, naar boeken in mijn geval. Ik heb nu twee prentenboeken geschreven en ik ben een heel eind met mijn kinderboek. Allemaal dankzij de coaching. Vroeger durfde ik mijn teksten niet aan anderen te laten lezen of gooide ik alles bij voorbaat al weg, omdat ik het zelf niet goed genoeg vond. Ze heeft me veel vertrouwen gegeven door hele eerlijke feedback te geven op mijn schrijven, waardoor ik kon groeien. Ik ga binnenkort mijn eerste tekst naar een grote uitgever sturen, spannend!"
Sarah Brusell
Projectleider
"Ik vind het heel fijn om mijn schrijfproces te delen met Annemieke. Ze leeft mee en zorgt voor structuur. Haar frisse blik geeft creatieve ideeën die mij weer motiveren om aan de slag te gaan wanneer ik vast ben gelopen. Ze reageert snel en is enorm betrokken! Vertrouwen is voor mij erg belangrijk, vooral wanneer je bezig bent met zoiets kwetsbaars als het schrijven van een boek en dat vertrouwen voel ik bij haar. Ik ben hartstikke blij met je hulp, dankjewel!"
"Annemieke helpt mij in het proces van het schrijven van mijn boek vanuit haar kennis en ervaring. Ik kreeg toffe, bruikbare opdrachten en tips waardoor ik weer verder kon als ik het even niet meer wist."
"Annemieke haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ze geeft je 't zelfvertrouwen om de droom van je boek werkelijkheid te maken. Tevens kijkt ze met een kritisch oog, geeft goede tips, ideeën en nieuwe perspectieven. Heel fijn! Dankjewel Annemieke!"

Extra

Je kunt dit traject iets bijboeken! Ik ben namelijk een samenwerking aangegaan.

Kun jij nog een extra steuntje in je rug gebruiken? Heb jij last van onzekerheid of vind je het lastig om door te zetten? Schrijven kan je daarbij helpen. En niet alleen schrijven aan je boek! Als teksttherapeute helpt Rachel van De Successchrijver je door middel van gerichte, persoonlijke schrijfoefeningen om erachter te komen wat het is dat jóu uniek maakt en welke skills jij in huis hebt om succes te kunnen boeken en jouw boek af te kunnen maken. In een sessie van 2 uur gaan jullie samen terug naar jouw kern om belemmerende overtuigingen en persoonlijke uitdagingen te tackelen, zodat jij vol zelfvertrouwen jouw boek kan (blijven) schrijven.

Deze sessie kun je bijboeken voor 181,50 (150 excl. btw). Je kunt mij in de kennismakingscall of de kick-off laten weten dat je dit wil.

Onderwerpen online leeromgeving

Module 1 Jouw werkplek
In deze module leer je hoe je jouw werkplek op de juiste manier inricht. Het resultaat? Een schrijfplek zonder afleiding waar je elke dag vol focus en motivatie aan je boek werkt.

Module 2 Plannen
Na deze module weet je precies wanneer jouw boek af gaat zijn en hoe je daar gaat komen. Natuurlijk heb je in je ‘normale leven’ ook nog genoeg te doen en daarom plan je dat in deze module zo in dat het allemaal naast elkaar gaat lukken. Ook zet je duidelijke stokken achter de deur voor jezelf zodat jij nu echt niet meer om dat boek heen kunt.

Module 3 Jouw ideale lezer
Heb je wel eens nagedacht over voor wie je eigenlijk schrijft? Dit kan zorgen voor meer inspiratie én geeft een dikke stok achter de deur: jouw ideale lezer heeft jouw boek nodig!

Module 4 Brainstormen
Jij hebt waarschijnlijk een hoofd vol ideeën die je allemaal wil verwerken in een boek (of misschien wel meerdere!) dan is het wel zo fijn om alles uit je hoofd te halen en logisch op papier te zetten. Aan het eind van deze module heb jij een aantal vragen beantwoord waardoor het raamwerk van je boek staat als een huis.

Module 5 Research
In deze module leer je over het belang van het doen van research. Er is ontzettend veel inspiratie te halen uit ander werk en vergeet ook zeker niet de clichés in jouw genre te onderzoeken die je beter kunt vermijden.

Module 6 Onzekerheid tackelen
Schrijven doe je vanuit je hart en dat is ontzettend mooi, maar soms ook heel lastig. Bijvoorbeeld als onze innerlijke criticus lekker enthousiast wordt of wanneer er mensen om ons heen een duidelijke mening hebben over ons boek. In deze module leer je niet alleen met je eigen kritiek om te gaan, maar ook met de negatieve opmerkingen van anderen.

Module 7 De ingrediënten van je verhaal
Aan het eind van deze module is de hele basis van je verhaal geschetst. Jij hebt je karakters één voor één heel goed leren kennen en je hebt nagedacht over de beste setting voor jouw verhaal. Bij een autobiografie weet je hier precies welke personen en momenten je wel en niet meeneemt in je boek.

Module 8 De opbouw van een verhaal
Boeken worden eigenlijk allemaal opgebouwd met eenzelfde soort verhaallijn. Qua spanningsopbouw en bij het verdelen van grote gebeurtenissen is het daarom gewoon heel verstandig om je daar aan te houden. In deze module leer je daar alles over.

Module 9 Jouw verhaallijn
Theorie is leuk, maar alles omzetten naar je eigen verhaal kan nog wat lastig zijn. Het stappenplan in deze module helpt je daarbij.

Module 10 Schrijven
We willen allemaal een eigen schrijfstijl vinden en het boek zo mooi mogelijk op papier krijgen. Daarom besteden we in deze module aandacht aan het schrijven zelf. Je weet aan het eind van deze module hoe je je boek zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor je lezers.

Module 11 Uitgeven
In deze module gaan we het uitgebreid hebben over het uitgeefproces. Als jij aan je boek bent begonnen, wil je natuurlijk ook een plan maken voor de toekomst. Ga je voor een uitgever, wil je uitgeven in eigen beheer of iets daar tussenin? Het is belangrijk om daar goed over na te denken en daar alles over te weten voor je je boek de wereld in stuurt. Er zijn namelijk veel verschillende manieren en ze zijn niet allemaal even goed. Na het doorlopen van deze module weet jij precies wat je wil en hoe je dat aan gaat pakken.

Module 12 Marketing
Tijdens het schrijven kun jij je boek al verkopen, daar hoeft het nog niet helemaal af voor te zijn. Ook in de media komen, is niet zo moeilijk als veel mensen vaak denken. In deze module leer je er alles over.

Nog meer blije mensen:

WhatsApp Image 2020-07-07 at 11.13.36

Veelgestelde vragen:

Wanneer start en eindigt dit coachingstraject?
Het nieuwe traject start in januari 2022 en loopt tot en met juni 2022.

Wat kost het traject?
Jouw investering in je droom is 399,- incl. btw per maand voor 6 maanden. In totaal dus 2394,-. Je mag ook, zonder extra kosten, in meerdere termijnen betalen.
 
Maakt het uit hoever ik ben in mijn schrijfproces?
Nee. Of je nou al begonnen bent of nog helemaal geen idee hebt waar je over wil schrijven en alles daar tussenin: je kunt zonder problemen meedoen met dit traject. Als je al bent begonnen, geef ik feedback op het eerste deel en met die kennis kun je direct de rest van je boek verbeteren. Ben je nog niet begonnen, help ik je om de eerste juiste stappen te zetten en als je nog helemaal niet weet wat je wil gaan schrijven, gaan we eerst lekker brainstormen.
 
Kan ik ook live afspreken?
Nee, alle coaching vindt online plaats d.m.v. videobellen.
 
Is het boek dat ik schrijf wel geschikt voor dit traject?
Dit traject is vooral gericht op mensen die een fictieboek willen schrijven of (deels) autobiografisch. Wil je ook iets van informatie in je boek verwerken? Neem dan even contact met me op. Dan denk ik met je mee of dit traject geschikt voor je is.
 
Ik vind het best spannend om ineens iemand te hebben die met me meekijkt.
Dat is helemaal niet gek! Je boek is iets persoonlijks en daar zal ik dus ook met alle respect mee omgaan. Vraag jezelf wel af: ga je het nog even alleen proberen of pak je het nu goed aan en ga je in 6 maanden ontzettend grote stappen zetten? Het nieuwe traject loopt van januari t/m juni, dus dat is een prachtig nieuwjaarsdoel!

Nog een keer alles op een rijtje. 6 maanden:

1-op-1 online coaching

online leeromgeving met 12 modules

onbeperkt vragen stellen via de mail en WhatsApp

feedback op je geschreven hoofdstukken

een haalbaar doel met deadlines voor motivatie

een WhatsApp-groep met alle deelnemers

Jouw investering voor dit traject is 399,- per maand of 2394,- in één keer. Dit is inclusief btw en het is mogelijk om, zonder extra kosten, in meerdere termijnen te betalen.